Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Metaverse evreni ile ilgili geçen günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Dünyanın yeni dijital evreni olan Metaverse için hedeflerinden bahseden Yavaş, bu alanda atılımlarda bulunacaklarının da sinyallerini verdi.

    Twitter üzerinden Metaverse hakkında bir paylaşımda bulunan başkan açıklamasında, “Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4. Test şehri oldu.” İfadelerine yer verdi. Verdiği müjde ile Ankara’nın Metaverse alanında test edilen şehirler arasında yer alacağı bilgisini paylaşan Mansur Yavaş, “Bld 4.0 vizyonumuzla Metaverse entegrasyonunu tamamlayacak. İcraatlerimizle orada da olacağız.“ Diyerek  merakları giderdi.

    Test sürecinin bir kısmını da Ankara’da gerçekleştirecek olan “Open Ar Cloud” misyonunu herkesin yararına fiziksel ve dijital dünyaları birbirine bağlamak için açık ve birlikte çalışabilir uzamsal bilgi işlem teknolojisi, veri ve standartların geliştirilmesi olarak tanımlanıyor.

    Bu evren içerisinde Ankara’nın da yer almasının büyük bir önemi daha bulunuyor. Söz konusu proje kapsamında Ankara’nın, Metaverse evreninde  satış yapılmaya başlanan arsalar ile ilgili sisteme dahil olabileceği konuşulmakta.