ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının ortaya çıkmasıyla internette yer alan bilgilere erişme biçimleri büyük ölçüde değişti. Gelişmeleri yakından takip eden Google, kısa video ve sosyal medya gönderileriyle birlikte yapay zekayla yapılan konuşmaları dahil etmek için arama sonuçlarının biçimini değiştiriyor.

Google belgelerine ve konu hakkında bilgisi olan kişilere göre, bu hizmetle beraber "10 Mavi Link" olarak bilinen arama sonuçları listesinin geleneksel biçiminden uzaklaşması söz konusu. Değişiklik gerçekleştiği takdirde yaklaşık 10 yıldır alıştığımız Google arama motoru sonuçlarının listelemesi büyük ölçüde değişmiş olacak.

Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre Google, arama motorunun küresel anlamda gençlere hizmet etmesine odaklanarak, görsel kısmını daha çok kişiselleştirmeyi planlıyor. Bu geçişin bir parçası olarak daha fazla insan sesini dahil etmeyi de düşünüyor. Google, geleneksel web sonuçlarıyla kolayca cevap bulunamayan sorgulara verilen yanıta daha fazla önem vermeyi planlıyor.