Abonelik özelliğinin Ocak ayında test aşamalarına başlayan Instagram, abonelik özelliğini artık kullanıma açtığını duyurdu !

Ücretli abonelik özelliği sayesinde Instagram kullanıcıları artık içerik üreterek bunu aylık kazanca dönüştürebilecekler.

"Instagram Abonelik" Özelliği Nasıl Çalışıyor?

İçerik üreticisi olan hesaplar, profillerinde abonelik özelliğini aktif ettiklerinde, içerik üreticilerine abone olan kullanıcılar oldukça bu aylık kazanca dönüşecek.

Aylık abonelik fiyatları şu anlık 60 ₺ - 85 ₺ arasında değişiyor.

Yani siz abonelik özelliğini aktif ettiğinizde kullanıcılar size ücretli olarak abone oluyor ve size ödeme yapabiliyorlar.

Peki, "Instagram Abonelik" Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Eğer bir hesaba abone olursanız;

1) O hesabın paylaşımlarına yorum yaptığınızda isminizin yanına rozet çıkıyor ve o sayfaya destek verdiğinizi belirtmiş oluyorsunuz.

2) Abone olduğunuz hesabın sadece abonelerine özel olarak yaptığı canlı yayınlarına katılabiliyor ve hikayelerini görebiliyorsunuz.

Instagram bu özelliği ile birlikte kaliteli içerikler üreten hesapların aylık kazançlar elde etmesini sağlayarak, platformdaki içerik kalitesinin sürdürülebilir olmasını hedefliyor. 

Böylelikle kullanıcılar da sevdikleri hesapları aylık abonelik yöntemi ile destekleyerek içerik üreticilerine katkıda bulunmuş oluyor.

- Özelliği kullanabilmeniz için Instagram uygulamanızın en güncel sürümde olduğundan emin olun.

- Instagram'a gelen özellikler kademeli şekillerde hesaplarda aktif edildiğinden sizin hesabınızda henüz aktif olmamış olabilir, biraz sabırlı olun. ;)