Birçok özel günde olduğu gibi bayramlarda promosyonların veya indirimlerin kullanıcılar en çok tercih edilen dönemlerden biri. Sizde işletmeniz veya e-ticaretiniz de satışlarınızı arttıracak ipuçlarını merak ediyorsanız bu içerik tam size göre.

1. Reklam metinlerinizi veya görsellerinizi özelleştirebilirsiniz.

Reklamlarınızda kullandığınız görselleri veya metinleri sanal mağazanızın vitrini olarak görebilirsiniz. Vitrininiz de bayrama özel mesajların yer alması dönem itibariyle müşterilerinizin ilgisini çekecektir. Bu yüzden bayram öncesi metinlerinize veya görsellerinize harekete geçirici mesajlar ekleyerek işe başlayabilirsiniz.

2.Promosyon uzantılarını kullanabilirsiniz.

Reklam metinlerinizde yapacağınız değişikliklere ek olarak bayrama özel indiriminizi uzantı olarak ekleyebilirsiniz. Promosyon uzantıları reklamlarınızın tıklanma oranını artırarak daha fazla yeni müşteriyi web sitenize kazanmanızı sağlayacaktır.

3.Slider & Banner alanlarınızı bayrama özel revize edebilirsiniz.

Sanal mağazanızın vitrini olan görselleri veya metinleri güncellediniz sıra mağazaya giriş yapan kullanıcıya karşılamakta. Slider & Banner alanlarını sanal mağazanızın satış temsilcisi olarak görebilirsiniz. Bayrama özel indirimlerin veya promosyonların hangi ürünlerde olduğunu müşterilerinize gösterecektir. Doğru yönlendirme mağazanıza giriş yapan kullanıcının satın alma kararını etkileyebilir.

4.Pazarlama bütçenizi gözden geçirebilirsiniz.

Doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşabilmenizi sağlayan reklamlarınızın mağaza trafiğinizin en yoğun olacağı bayram döneminde yetersiz kalmasını istemezsiniz. Bunun için mevcut reklam bütçenizin size sağladığı trafiği ve elde etmek istediğiniz trafiğin ön görülerin bütçelerini değerlendirebilirsiniz. Pazarlama bütçenize uygun en ideal rakamları reklamlarınıza uygulayabilirsiniz.

5.Sonuçlarınızı takip etmeyi unutmayın.

Yapacağınız değişikliklerin müşterilerinizin açısından tercih edilmesi önemli. E-ticaretiniz veya reklamlarınızda yapacağınız her değişiklik sonrası sonuçları takip etmelisiniz.

E-ticaretiniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm süreçlerde yanınızdayız. İşletmene özel daha ipucu için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.