Bazı meta reklamverenleri, sayfa kısıtlamalarında ve sayfa kısıtlamasına itirazların, değerlendirme sürelerinde artış gördüklerini söylüyor. Bu durum bazı Facebook & Instagram reklamverenlerini bir hayli etkiledi.

Bazı reklamverenler, sayfa ve reklam hesabı kısıtlamalar ve bu kısıtlamalara itirazların, değerlendirme sürecinde uzun gecikmelerle karşı karşıya kaldı.

Meta, teknik bir sorun keşfettiğini ve bunu düzeltmek için çalıştığını söyleyerek özür diledi. 

ABD merkezli dijital pazarlama ajansı Structured Social'ın kurucu ortağı ve baş sorumlusu Nick Shackelford, yakın zamanda birlikte çalıştığı 124 markanın yaklaşık %10'unda Facebook reklam hesabı ya da sayfa sorunları yaşadığını söyledi.

Bir Meta sözcüsü, Facebook'un bazı özelliklere erişimi etkileyen teknik bir sorun  keşfettiğini ve bir düzeltme üzerinde çalıştığını açıkladı. Meta sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bazı reklamverenlerin belirli özelliklere erişemediği bir sorunu belirledik ve çözmek için çalışıyoruz" dedi. "Bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." diye eklemeyi de unutmadı.

Küçük işletmelerin potansiyel müşteriye ulaşan trafiklerinin %70 %80'i Instagram, Facebook reklamları ile geliyor. Bu durum işletmeleri oldukça olumsuz etkiliyor.