"Bu Konuşmayı Terk Et" özelliği sayesinde bahsedildiğiniz (Mention) bir Twitter konuşmasından kendinizi çıkarabileceksiniz. Bu özellik aynı zamanda kişilerin sizden tekrar bahsetmesinin de önüne geçecek. Bu özellik kapsamında konuşma devam ederken bildirim almayı durdurabileceksiniz. Tüm bu imkanlar sağlanırken, herhangi birini engellemeniz gerekmeyecek, böylece Tweet Selini (Thread) görmeye devam edebileceksiniz.

Bu özelliği kullandıktan sonra konuşmada beliren kullanıcı adınız, mavi rengini yitirerek normal bir metin olarak görünüyor. Böylece kullanıcılar, söz konusu konuşmayı okurken, kullanıcı adınız üzerinden profilinizi görüntüleyemiyor.

Şu an için özelliğin ne zaman yayınlanacağı ya da yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyor. Ancak son zamanlarda platformda kullanıcıya daha fazla kontrol vermek için çabalayan şirket, özelliği yayınlamaya sıcak bakabilir. Zira " Bu Konuşmayı Terk Et" özelliği kullanıcıya kontrol vermenin ötesinde b siber zorbalığın önüne geçen bir araç olarak da konumlanabilir.