Her internet kullanıcısı bir ürün veya hizmeti satın almadan önce mutlaka bir araştırma sürecini girmektedir. Bu süreç satın alınacak olan ürün veya hizmetin içeriğine göre değişkenlik göstermektedir.

Örneğin: Giyim üzerine satın alma aşamasında olan kullanıcılar kısa sürede işlemini tamamlarken, ‘’Teknoloji ürünleri’’ni araştıran kullanıcılarda satın alma süresi uzamaktadır.

  Müşterilerinizin satın alma kararlarını etkilemek için web siteniz de bazı düzenlemeler yapmanız önerilebilir.

1.Anlaşılır Kategoriler

  Web sitenizde yüzlerce hatta binlerce ürün olabilir ama bu ürünleri doğru kategoriler altında toplamadan müşterilerinize sunuyorsanız, satın alma işlemini tamamlamadan web sitenizden ayrılabilir. İçerik yönetiminize gerekli zamanı ayırmayı unutmayın veya uzman desteği almaktan kaçınmayın.

2.Kolay Gezinme

  Müşterilerinizin kolaylıkla işlemlerini tamamlayabileceği kullanıcı deneyimi yüksek web siteye sahip olmak sayfa çıkış oranlarınızı iyileştirecek aynı zaman da satın alma oranlarınızı doğrudan etkileyecektir.

3.Mobil Uyumluluk

  Mobil’i kullanmıyoruz, mobil olarak yaşıyoruz. Mobil’in değeri her geçen gün artıyor. COVİD-19 döneminde kullanıcılar alışverişlerinin büyük bir kısmını Mobil üzerinden gerçekleştirdi. Mobil Uygulaması olan işletmeler ise rakiplerinden bir adım önde süreçlerini yönetmeye devam etmekte.

4.Kelimelerin Gücü

Kullanıcılar ‘’İndirim’’, ‘’Hemen  Ara’’, ‘’Ücretsiz Teklif Al’’, ‘’Hemen Satın Al’’, ‘’Ücretsiz Kargo’’ vb. kelimeler ile tetiklenebiliyor ve satın alma işlemeni hemen gerçekleştirebiliyor. Web sitenizde ki içerikleri gözden geçirebilir veya uzman desteği alarak web sitenizi revize edebilirsiniz.

5.Organik İçerik

Google gibi Global Arama Motorları web sitelerinde bulunan içeriklerin özgün olmasını dikkat etmektedir. Müşterilerde güvenle alışverişlerini tamamlarken içeriklerinde taklit olmamasına dikkat etmektedir.

Tüm bu adımların nasıl gerçekleştirebilirim? Diyorsanız, ekibimiz sizin için Web Site tasarım hizmetini veya mevcut web siteniz için analiz gerçekleştirebilir.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.