Popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'ın çatı şirketi Meta'nın kurucu ve Ceo'su Mark Zuckerberg , yaptığı yeni bir paylaşımda Whatsapp'a gizlilik ve güvenlik odaklı 3 yeni özellik geleceğini açıkladı. Yeni özelliklerin, kullanıcı gizliliğini artıracağı belirtildi. Platform ayrıca, kısa bir süre önce 1 saatlik mesaj silme süresini 2 saatin üzerine çıkaran yeni bir özelliği daha bünyesine ekledi. Yeni özelliklerin kullanılabilmesi için tüm sohbet üyelerinin Whatsapp' ı son sürümüne güncellemeleri gerektiğinin de altı çizildi.

Ekran Görüntüsü Engelleme

Whatsapp'ta artık bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video mesajlarında ekran görüntüsü engellenebilecek. Bu sayede, tek sefer görüntülenebilen fotoğraf ve videolar  gönderildiğinde karşı taraf bu içeriklerden ekran görüntüsü alamayacak ve bu mesajları başka bir kişinin görme olasılığının önüne geçilecek.

Sessiz Sedası Gruptan Çıkma

Platform kullanıcıları, artık bulundukları bir whatsapp grubundan sessiz sedasız çıkabilecek. Bir katılımcı gruptan ayrıldığında, Whatsapp halihazırda olduğu gibi bu gelişmeyi bir sistem mesajı olarak grupta göstermeyecek. Gruptan çıkan kişiler, yanlızca Whatsapp gruplarına eklenecek olan yeni bir bölüm üzerinden 60 gün süreyle görüntülenebilecek.ç

Son Görülmeyi ve Çevrim İçi Durumu Seçili Kişilerden Gizleme

Kullanıcılar ayrıca, artık son görülme zamanlarını ve çevrimiçi olduklarına ilişkin ibareyi rehberlerindeki belli kişilerden gizleyebilecek. Yeni özelliğe, " Ayarlar" menüsündeki  "Gizlilik" seçeneği altında yer alan " Son görülme " bölümünden erişilebilecek. Burada yer alan  ".... dışındaki bağlantılarım" seçeneğine tıklayan kullanıcılar, son görülme ve çevrimiçi durumlarını gizlemek istediklerini kişileri tercih edebilecek.

Mesajları 1 Saatten Uzun Bir Süre Sonra Silebilme

Whatsapp'a eklenen bir başka yeni özellik ise kullanıcıların gönderdikleri mesajları sohbet ekranından silmesine olanak tanıyan " Herkes için Sil" özelliğine güncelleme getirecek, bu sayede; halihazırda 1 saat 8 dakika 16 saniye ile sınır olan mesaj silme süresi, 2 gün 12 saate uzayacak. Böylece kullanıcılar, sohbetlere  gönderdikleri bir mesajı üzerinden 2 gün geçtikten sonra bile silebilmeye başlayacak.