Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bir dizi yeni özellik geldi! WhatsApp'ın resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, bu özelliklerin ne işe yarayacağını tane tane anlatıldı.

Mesajları düzenleyebileceksiniz;

WhatsApp'a gelen en son yenilik, mesaj düzenleme özelliği olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde WhatsApp'taki herhangi bir mesajı düzenleyebilecekler. Bir mesaj düzenlendiğinde, düzenlemeye ilişkin ufak bir bilgilendirme de yapılacak.

Mesajlarınızı kilitleyerek başkalarının sohbete erişmesini engelleyebileceksiniz;

WhatsApp, sohbet mesajlarınızı kilitleyebileceğiniz yeni bir özellik getirdi. Sohbet kilidi özelliği ile istediğiniz bir mesajı kilitleyebileceksiniz. Mesajlara erişim ise yalnızca Face ID veya Touch ID ile sağlanabilecek. Gizlenen mesajlar, tıpkı arşivlenen mesajlar gibi ayrı bir sekme olarak görüntülenecek.

WhatsApp, anket özelliğini yeniledi: Artık çok daha detaylı anketler yapabileceksiniz;

Artık anket sorularına tek bir yanıt verme zorunlu tutulabilecek. Oluşturulan ankette bu seçenek aktif edilirse, katılımcıların birden çok yanıta oy kullanması mümkün olmayacak. Ayrıca sohbetlerdeki arama bölümü, artık anketler için de filtre içeriyor. Yani sohbeti başlatan aşağı dolaşmadan anketlere şıp diye ulaşabileceksiniz.

"Bunu bana niye gönderdi" devri de bitiyor: İletilen mesajlara açıklama eklenebilecek;

WhatsApp'ta gelen bir mesajı iletmeye çalıştığınızda, iletilen mesaj için açıklama yapamıyordunuz. WhatsApp'ın yeni özelliği bu durumu değiştirdi. Artık iletilen mesajlara açıklama eklenebilecek. Ayrıca bu özelliği görseller için de belgeler için de kullanabileceksiniz.