Yılbaşı öncesinde herkes sevdikleri ile paylaşabileceği hediye arayışına girmeye başlar. Bu dönemde araştırma aşamasında bulunan internet kullanıcılarına, sunmuş olduğunuz ürün veya hizmeti göstermeye başlayabilirsiniz. Kişilerin karar aşamasını etkilemek için dijital de yürütmekte olduğunuz e-ticaretinizi veya reklamlarınızı tekrar gözden geçirerek işe başlayabilirsiniz.

 Yılbaşı gibi bir çok kampanyada başarılı olan firmaların formülü, kampanya süreçlerine girmeden önce hazırlıklarını tamamlamış olmalarıdır. E-ticaretler de sadece kampanya oluşturup müşteriler ile duyurmak değil, operasyon yönetimini de büyük önem taşımaktadır.

Operasyon yönetimlerinize satın alma öncesi ve satın alma sonrasın da ki tüm süreçleri dahil etmeniz gerekecektir. Satın alma öncesi için stok durumlarınızı kontrol edebilir, ürünlerinize ait fiyat veya açıklamaları güncelleyebilirsiniz.

Satın alma öncesinde sunduğunuz bilgiler gibi satın alma işleminden sonra tamamlananacak adımlarda önemli. E-ticaret kullanıcınıza sunmuş tedarik ve kargo süreci memnuniyet aşamasında önemini sürdürmektedir.

Yılbaşı kampanyalarında istediğiniz etkileşimi alabilmek ve kullanıcıların karar aşamasında yer almak için reklamlarınızı belirli bir süre önce planlayabilir ve yayına alabilirsiniz.

  E-ticaretinizde sunacağınız yılbaşı kampanyalarını kullanıcılara önceden sunmak kişilerin yakalayacağı indirimleri ve kampanyaları bilmelerini sağlayacak ve satın almaya teşvik edecektir.

Tüm bu adımları gerçekleştirirken E-ticaret'in kullanıcılar açısından alternatif bir kanal olarak görülmediğini, alışveriş için tercih edilen ilk kanal olduğunu unutmamalıyız.

E-ticaret'inize ait süreçlerin doğru planlanıp yönetilebilmesi için bir uzman dan destek alabilirsiniz.

 Daha fazla bilgi için e-ticaret danışmanlarından destek alabilirsiniz.