Kendi kişiselleştirilmiş reklam kampanyalarınızda yararlanabileceğiniz üç ipucu

Mesajınızı kitlelere göre kişiselleştirmek önemli. Ancak bunu büyük ölçekte nasıl verimli bir şekilde gerçekleştireceğinizi biliyor musunuz? Abreva'nın çalışmalarından öğrendiğimiz üç ipucu, bu konuda size yardımcı olabilir.

1. Demografik grupların ötesine geçin

Abreva daha önce genç bir tüketici kitlesine erişmeyi denememişti. Bu nedenle, Z ve Y kuşağıyla ilgili tüm basmakalıp düşüncelere dayanan tek bir genel kampanya başlatmak cazip gelebilirdi. Mulgund, "Eskiden genel bir demografik grup için tek bir video yayınlamanın yeterli olduğu düşünülüyordu," diyor.

Bu kampanyada, mesajımızı yalnızca daha etkili bir şekilde değil, aynı zamanda çok daha verimli biçimde ulaştırmak için kitle araçlarından nasıl yararlanabileceğimizi gördük.

Bunun yerine, ekip demografik gruplarla yetinmeyip kitlelerinin tutku duyduğu konuları ve nelere ihtiyaç duyduğunu incelemeye başladı. Örneğin, potansiyel müşterilerin ilgi gösterdiği konuları (ör. güzellik, fitness ve sosyal medya) belirleyip reklam öğelerini bu ilgi alanlarına göre kişiselleştirdiler. Kitleler raporundan yararlanan Abreva, daha önce Google'da nelerin arandığını öğrenerek kullanıcıların ihtiyaçlarını anlayıp onlara alakalı reklamlar sundu. Mulgund, "Bu kampanyada, mesajımızı yalnızca daha etkili bir şekilde değil, aynı zamanda çok daha verimli biçimde ulaştırmak için kitle araçlarından nasıl yararlanabileceğimizi gördük," diyor.

2. İzleme deneyimini kesintiye uğratmak yerine, bu deneyimin bir parçası olun

Pazarlamacılar olarak, tüketicilerin ürünlerimiz veya hizmetlerimiz hakkında düşünmesini (ve belki de bunları satın almasını) sağlamak bizim görevimiz. Ancak durmadan markamızdan bahsettiğimizde, potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek yerine onları rahatsız edebiliriz. Director Mix gibi yeni araçlar sayesinde, artık izleme deneyimini kesintiye uğratmak yerine onun bir parçası gibi görünen, kişiye özel ve büyük ölçekli kampanyalar oluşturmak hiç olmadığı kadar kolay.

Araştırmalar kullanıcıyla alakalı videoların normal reklamlardan daha fazla ilgi çektiğini gösterdiğinden, bu kolaylık bize büyük avantaj sağlıyor. Mulgund, "Reklamcılığın geleceği, tüketicilere aradıkları deneyimi sunmakta yatıyor," diyor.

3. Pazarda denemeler yapmaya devam edin

Abreva'nın pazarlama ekibi, yalnızca kitleleri oluşturup reklam öğelerini hedeflemek için değil, yaklaşımlarını gerçek zamanlı olarak hassaslaştırmak amacıyla da makine öğreniminin gücünden yararlandı.

Mulgund, "100'den fazla farklı reklam varken, ne zaman ve hangi içerikle birlikte hangi reklam öğesinin iyi performans göstereceğini bilmemiz imkansızdı," diyor. Ancak reklamı görüntüleyen kullanıcı sayısı arttıkça, makine öğrenimi de hangi reklam öğelerinin hangi koşullarda başarılı olduğunu hızla öğrenebiliyor. Ardından, Akıllı Teklif sayesinde doğru zamanda doğru yerde en başarılı reklam öğesi gösterilebiliyor. "Makine öğreniminden bu şekilde yararlanarak, mesajımızı optimize edip bağlama uygun hale getirebildik. Böylece müşterilerimizle çok daha güçlü bir şekilde bağlantı kurduk."

 

Kaynak: https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/reklam-kanallari/video/reklam-ogelerinizi-genis-olcekte-nasil-kisisellestirirsiniz/