Yılbaşı tüm hızıyla gelirken önümüzde bizi bekleyen yıla dair öngörülerimizi ve Linkedin derlememizi sizlerle paylaşıyor olacağız!

2024 yılına dair ilk öngörümüz, Linkedin editörlerinden  Gianna Prudente'den geliyor...

 

Z kuşağı ve işverenleri karşı karşıya gelecek!

 

Z kuşağı, tükenmişlik ve profesyonel yaşamın talepleriyle başa çıkmakta zorlanan, iş yerindeki en stresli yaş grubu olarak görülüyor. Çok daha az para biriktirebiliyor ve dünyadaki ekonomik düşüş nedeniyle önceki nesillere oranla maaşlarıyla geçinmekte çok daha fazla zorlanıyorlar. Önceki nesillere daha kolay gelen ekonomik güvenliği elde etmek için mücadele ederken birçok işi aynı anda yapıp, birçok konuda aynı anda uzmanlaşmaya çalışıyorlar

Demografi uzmanı Bradley Schurman, yakın zamanda yaptığı açıklama ile genç çalışanlar ve patronlar arasındaki gerilimlerin 2024'te doruğa ulaşabileceği ve bu gerilimlerin sağlıkl bir uzlaşmayla sonuçlanmazsa herkesin kaybedeceği konusunda uyardı.

"İşverenler ve çalışanlar, çalışma konumu ve saatleri konusunda esnekliği benimseyerek, yenilenmiş bir güven ortamı oluşturarak, ücret ve diğer çalışma koşulları konusunda uzun süredir devam eden huzursuzuğu ele alarak bu genişleyen uçurumu kapatamazlarsa, bunun ekonomik sonuçlarına hepimiz katlanacağız" şeklinde açıklayan Schurman, "Bunu zaten bir dereceye kadar görüyorüz çünkü pozisyonları dolduramıyoruz" diye ekliyor.

Kuşak uzmanı Jamie Belinne'e göre, genç çalışanların arzuladığı "temel yaşam düzeyi" çoğu giriş seviyesi maaşından çok daha pahalıya mal oluyor ve Belinne'e göre bu "ekonomi için yeni bir durum" Siemens Healthineers Türkiye tarafından yapılan bir araştırmaya göre Z kuşağı bireyleri yöneticilerinden öncelikli olarak "duygusal destek" yani adil muamele, pozitif iletişim ve motivasyonel yaklaşımlar bekliyor.

Sizin bu öngörü hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!