Dream Track adı verilen özellik, şu anda ABD'li seçkin içerik üreticilerinden oluşan küçük bir grup ile test ediliyor. Özellik, ünlü sanatçıların tarzında kısa müzik parçaları oluşturmak üzere tasarlandı.

 

Yapılan açıklamaya göre Dream Track, YouTube ile işbirliği yapmayı seçen dokuz farklı sanatçıyı taklit edebiliyor: Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain ve Troye Sivan. 

 

Yazılım, sanatçının tarzında şarkı sözleri, altyapı ve ses üretebiliyor. Amaç, bu parçaların YouTube'un TikTok tarzı Shorts hizmetiyle birlikte kullanılması.

 

YouTube, ayrıca enstrüman çalmadan sadece bir mırıldanma ile müzik parçaları oluşturmanıza olanak tanıyan diğer Music AI Tools özelliğini de sergiledi.

 

Aşağıda linkini paylaştığımız videoda, bu aracın mırıldanılan bir melodiyi "saksafon solo" istemiyle birleştirerek nasıl bir parça oluşturabileceğini gösteriyor.

 

Bu yeni yapay zeka araçları, Google'ın DeepMind şirketinin Lyria adlı müzik üretim modelinden güç alıyor. DeepMind, Lyria kullanılarak oluşturulan parçaların çıplak kulakla duyulamayan bir SynthID filigranı taşıyacağını ve böylece yapay zeka içeriğin tespit edilebileceğini söylüyor.

 

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu gibi özellikler gelecekte müzik piyasasını domine edebilir mi?

 

Video için: https://www.youtube.com/watch?v=rrk1t_h2iSQ&t=1s