Birkaç gün önce hayatımıza giren ve saatler içerisinde de kaldırılan "gri tik", Twitter'a geri dönüyor. Twitter'dan yapılan açıklamalarda mavi tike ek olarak hesaplarda "gri tik" rozetinin de yer alacağı ifade edilmişti. Hükümet, şirket, politikacı, influencer vb. öne çıkan onaylanmış hesaplara gelecek özellikle birlikte gerçek hesapların ayırt edilebileceği belirtilmişti. Tartışmalı özellik, önce yayınlandı, ardından kaldırıldı. Şimdi ise yeniden aktif hale getirildi.

"Gri Tik" rozetine neden ihtiyaç duyuldu?

44 milyar dolar gibi devasa bir bütçe karşılığında milyarder iş insanı Elon Musk'ın hakimiyetine geçen Twitter, ilk büyük değişikliği ücretli mavi tik özelliği ile yapmıştı. Ödeme yapan herkesin mavi tik alabilmesi, kötü niyetli kullanıcıların birçok kişiyi dolandırmasına sebep oldu. Yeni gri tik rozeti ise Twitter'a para verip onaylı hesaba geçenler ile bugünün "gerçek" onaylı hesapları arasındaki ayrımı sağlayacak.

Musk, gri tik özelliğini yayınlayıp kaldırdıktan sonra kendi hesabından yaptığı bir paylaşımda "Twitter'ın önümüzdeki aylarda pek çok aptalca şey yapacağını lütfen unutmayın. İşe yarayanları tutacağız, işe yaramayanları ise değiştireceğiz." yorumunda bulundu. Twitter'daki bu ikilem diğer sosyal mdeya ağlarına yaradı ve geçtiğimiz günlerde Tumblr'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Tumblr, bugüne dek kullanıcı doğrulama imkanı sunmuyordu ancak son yenilikle kullanıcılar, tek seferde yapacakları ödeme ile doğrulanmış hesap rozeti satın alabilecekler. Yani kullanıcılar, Twitter'daki aylık ödeme yerine tek seferlik ödeme yapacaklar. Bu durumda da Tumblr, Twitter'dan birkaç adım öne çıkmış durumda.