YouTube, izliyecilerin "izledikleri içeriğe daha derinlemesine dalmalarını" sağlamak için sohbet edebilen yapay zeka destekli yeni bir sohbet robotunu test ediyor. İşte detaylar!

 

Buna göre platform, yakın zamanda mobil uygulamaları üzerinden kullanıcılara bir sohbet botu sunacak. 

Deneysel sohbet botu özelliğine sahip olan kullanıcılar, seçilen videoların altındaki yeni "Sor" düğmesine dokunarak araca erişip sisteme farklı sorular sorma şansına sahip olabilir veya önerilen bir soru şablonu kullanabilir. En önemlisi ise kullanıcılar, videonun özetini yapay zekadan isteyebilir. Öte yandan video hakkında, video önerilieri ve daha fazlasını arka planda video oynarken sorabileceksiniz.

 

Bir YouTube temsilcisi, konuşma aracının Google'ın sohbet robotuyla bir alakası, olmadığını, yanıtları daha ziyade "YouTube platformu ve web'den gelen bilgileri kullanan büyük dil modelleri tarafından" ürettiklerini belirtti.

Şirketin "YouChat" adını verdiği bu özellik şimdilik az sayıda kişi tarafından kullanımda olacak.
Video platformu, önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD'deki YouTube Premium üyelerinin Android cihazlarına özelliğin kademeli olarak sunulacağını söyledi.

Haberimizdeki gelişmeye ek olarak YouTube, izleyicilere bir videoda gerçekleşen konuşmaları görmeleri ve takip etmeleri için daha kolay bir yol sağlamak adına, konuları yorum bölümlerinde özetleyen başka bir deneysel yapay zeka özelliği üzerinde de çalışıyor. YouTube, içerik oluşturucular için "bu özelliğin, abonelerin ne hakkında konuşulduğunu bir bakışta öğrenmelerine yardımcı olacağını umuyoruz" dedi.

Özelliğin denemeleri, fazla yorum alan, İngilizce "az sayıda video" üzerinde yapılıyor; YouTube Premium üyeleri youtube.com/new adresinden bu özelliği deneyebilirler.

Bu özellikler, YouTube'un geçtiğimiz Eylül ayında "Made on YouTube" influencer etkinliğinde duyurduğu bir dizi diğer yapay zeka tabanlı araca ek olarak sunuluyor


Peki, siz YouChat hakkında ne düşünüyorsunuz?